Големият герой за ЦСКА при драматичния успех срещу ЦСКА 1948 - Улаус Скаршем, говори преди медиите след края на мача в Бистрица. Той заяви, че има още много какво да покаже на терена и се закани да вкара два гола в дербито с Левски. 
 
"Важно бе, че спечелихме. За мен нямаше да има значение, ако вкарам и не победим. Мисля, че заслужихме успеха. В крайна сметка спечелихме три точки, вкарахме два гола, а съперникът един. Имахме и други възможности, които можехме да реализираме. Труден мач беше, защото се срещат два добри отбора. В крайна сметка спечелихме, планът за мача сработи.
 
Треньорът ми каза да бъде креативен, да търся пространствата и да опитам да реша мача. Това и направих. По принцип обичам топката да е в краката ми, да дриблирам и да бъда активен", заяви Скаршем.
 
Той разкри как протича адаптацията му в ЦСКА и какво очаква от мача с Левски.
 
"Опитвам се да се адаптирам всеки ден, да се разбирам със съотборниците си, с треньорския щаб, с клуба, с феновете, така че е много добре. Много ми харесва в София и ЦСКА е страхотен клуб. Опитвам се да давам най-доброто от себе си и да се подобряваме всеки ден. Чувал съм за дербито с Левски. Доста як мач е. Мисля, че ще вкарам два гола.
 
Още съм нов в клуба. Мисля, че имам много какво да ви покажа. Това не е всичко, което мога. Надявам се да помогна с много голове и асистенции. Ще бъде много готино, ако тримата стартираме мач заедно (б.р. със сънародниците си Хайнц и Линдсет). В крайна сметка треньорът решава стартовата единадесеторка за мача", коментира Скаршем.
 
Той коментира с чувство за хумор евентуална възможност четвърти норвежец да бъде привлечен в ЦСКА. 
 
"Би било хубаво, разбира се. Ще го препоръчам. В апартамента ми имам две спални и може да живее там", заяви с усмивка Скаршем.