ЦСКА се намира в производство по несъстоятелност, а съгласно българското законодателство тази процедура цели да осигури удовлетворяване на кредиторите и по възможност оздравяване на дружеството. Именно към оздравяване се стреми и ЦСКА. Търговският закон предвижда възможност производството по несъстоятелност да премине в оздравително такова, а при негов успешен край дружеството ще продължи да съществува.

Началото на оздравителното производство се поставя с план за оздравяване. Чрез него може да се предвиди отсрочване или разсрочване на плащанията на задълежнията на клуба, а също така и цялостно или частично опрощаване. Освен това, е възможно да се предвидят и промени в организацията на самото дружество. 

Нашето законодателство обаче предвижда и срок, в който може да се предложи оздравителният план. Това може да се случи в едномесечен срок от одобряване на списъците на кредиторите с приетите вземания от съда (тъй като има кредитори, чиито заявени вземания могат да не бъдат приети. При оздравителното производство от значение са само тези, чиито вземания са приети).

От този момент насетне, Търговският закон очертава седем хипотези, за това кой може да предложи план за оздравяване.

Член 697 на Търговския закон сочи, че само:

1. длъжникът (ПФК ЦСКА АД),

2. синдикът (синдик на ЦСКА е Дора Милева),

3. кредиторите с 1/3 от обезпечените вземания (тези, в полза на които са учредени залози, ипотеки...),

4. кредиторите с 1/3 от необезпечените вземания,

5. съдружниците, съответно акционерите, които притежават ½ от капитала на дружеството-длъжник,

6. неограничено отговорен съдружник (ЦСКА не попадна в тази хипотеза, тъй като тя се отнася само за персонално дружество, не и за акционерно, каквото представлява ПФК ЦСКА АД) и

7. двадесет на сто от общия брой на работниците и служителите на длъжника могат да внесат оздравителен план.

Припомняме, че по-рано Васил Божков, в лицето на изпълнителния директор на ЦСКА Цветомир Найденов, декларира намерението си за оздравяване на клуба с писмо до Софийския градски съд и синдика Дора Милева.