Капитанът на ЦСКА Александър Тунчев, заяви категорично че иска вечният съперник Левски в първата шестица на А група. „Ако мога да избирам бих искал Левски да е в първата шестица. За всеки футболист е удоволствие да играе в такива дербита”, заяви опитният бранител, който даде началото на турнира за „Купата на Coca-Cola”, в който ще участват 298 училища от цялата страна. 

„Нашият отбор се бори да стане шампион, така че Вие сами си направете извода как ще излезем в неделя на самия мач. Това са спекулации, които дори не искам да коментирам”, категоричен бе Тунчев, попитан дали в ЦСКА биха паднали от Ботев за да изхвърлят „сините” от първата шестица.  

„Дали ще е плюс за ЦСКА още две дербита с Левски ще разберем като се изиграят мачовете и разбира се ако сме ги победили. Но тези мачове ще бъдат истински плюс за българския футбол”, каза още капитанът на „армейците”. 

„В ЦСКА няма чак такова напрежение, за каквото се говори. Слушаме единствено това, което ни казват нашите треньори и ръководители. Гледаме да не обръщаме внимание много на това, което излиза в пресата!”, добави Тунчев. 

„Не мога да кажа защо играем слабо от началото на пролетта. Направихме добра подготовка и изиграхме добри контроли. Незнам дали се дължи на някакво напрежение или е моментно отпускане”, каза още лидерът на „червените”. 

Той взе отношение и по изказването на Антон Карачанаков, че в ЦСКА определени футболисти си плащат за да играят: „Не бих коментирал неговите думи. Попитайте него! Аз мисля, че не е така! В ЦСКА всеки един дава максимума от себе си, а кой ще играе решава треньора!”  

„Преди самия лагер в Турция си мислихме, че толкова дълго време в чужбина ще бъде доста тягостно. Но нямаше никакви дрязги между играчите и обстановката бе много спокойна. Мога да кажа, че проведохме един много добър лагерВ момента се чувстваме добре кондиционно, но в първите два мача не показахме това, което можем”, завърши националът на България.