Футболни звезди от близкото минало, носили екипите на вечните съперници ЦСКА и Левски ще изиграят демонстративен мач в подкрепа на кампанията на Аджибадем Сити Клиник “Обединени в грижа за мъжкото здраве”, съобщиха от "червения" клуб.

Вечното дерби ще се играе на 10 ноември (петък) от 14:00 часа във Футболна база Национал, НСА, с открит достъп само за журналисти.

Адмиистраторът на червените Стойко Сакалиев ще изведе червените с капитанската лента в утрешния мач, а наставник на тима ще е легендарният Димитър Пенев.

За втора поредна година по пет футболни легенди от отборите на ЦСКА и Левски ще застанат рамо до рамо с представители на трите лечебни заведения – Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Инициативата е част от информационната кампания „Обединени в грижа за мъжкото здраве“ на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве – ноември.

В рамките на мача, специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица на червени и сини ще играят приятелски мач, насърчавайки мъжете към по-чести профилактични прегледи.

Ето кои са футболистите, които ще подкрепят общественозначимата инициатива:

ПФК ЦСКА: Стойко Сакалиев, Владимир Манчев, Румен Трифонов, Никон Ел Маестро, Ивайло Иванов

ПФК Левски: Даниел Боримиров, Елин Топузаков , Валери Божинов, Станислав Ангелов, Божидар Митрев