Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори по всички актуални теми около клуба, свързани със смяната на собствеността. Той разкри и каква в целта пред треньора Стамен Белчев, за да остане начело на отбора през следващия сезон. 

"Искам да поздравя всички с отминалите празници. Празниците са хубаво нещо. От днес всички сме на работа и може да започваме. Каквото зависи от клуба, се прави. Всичко върви добре. Единственото е забавянето от недоброжелатели. Крайният срок за довнасяне на капитала е февруари следващата година. Тази сума от 28 млн. ще бъде внесена следващата седмица", започна Филипов. 

startphoto.bg
51 снимки

"Заедно със Стоян ще продължим да изпълняваме задълженията си като изпълнителни директори. Ние ще взимаме заедно решенията, имаме добра комуникация и единомислие по много въпроси. Цялата оперативна власт е при нас. В спортно-техническата власт ще има промени. Ще подредим някои неща. Искаме ЦСКА да има своята футболна философия, която да следва. Отборът да има изявен стил на игра - доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към треньора на отбора, на втория отбор, на треньорите в школата. В селекцията ще се работи по-плавно и последователно. Ще има определена визия и стратегия. Няма да се изсипят милиони. Клубът ще следва план, за да изградим стойностен отбор, който да радва феновете. Ще искаме да имаме футболните аргументи, за да станем шампиони и да имаме ниво на представяне в евротурнирите. Отговорността ще я носим ние като ръководство, както и старши-треньорът. Той ще може да работи спокойно, ще има голяма роля в селекцията. Ще имаме скаутско звезно, което ще филтрира футболистите за клуба". 

"Ще работим в три направления - подобряване на инфраструктурата. Строи се стадион, на базата в Панчарево се строи нов терен, ресторант. За ДЮШ ще бъде изградена модерна база, в която ще има необходимите условия. Второто е развитието на отбора и третото е структуриране на клуба. Важното е тази стратегия да се реализира и да има видими резултати. Това е нашата цел и ние си носим отговорност за тези неща", продължи той. 

"В момента водим разговори. Не само за играчи, а и за назначения на хора в клуба. Когато има нещо ясно, то ще излиза от клуба. Ще задържим нужните футболисти за отбора. Ще решим кой да е треньор следващия сезон след края на този. Стамен Белчев има поставена цел. Ако той постигне целта, която му е поставена, няма проблем да остане. Той е добър треньор. Целта е класиране в Лига Европа. Беше възможно, когато беше назначен за треньор. Към него може да имаме респект, защото пое отбора в сложна ситуация. Сега имаме дисбаланс в отбора. На едни позиции имаме напрупване, а на други дефицит. Това искаме да поправим. Първата ни стъпка ще е да имаме балансиран отбор. Не може да даваш пари и да привличаш футболисти, когато имаш дисбаланс в отбора", каза още изпълнителният директор на ЦСКА. 

"Нашето желание е от клуба да излиза достоверна информация. Не може да кажем нещо, което не се е случило или е в процес на преговори. С нито едно от тези имена, които се цитираха, не е говорено. Не е обсъждано кой ще е треньор, директор и т.н. Всичко беше спекулация". 

"Семейство Ганчеви трябва да коментират своите решения. Тяхното оттегляне беше изненадващо за нас". 

"ЦСКА има разрешение за строеж, което не е влязло в сила. Причата е жалбата на жалбоподателя. ЦСКА ще има стадион", категоричен беше той. 

"Имаме футболисти с добри качества, които направиха добри мачове. Може да се появи интерес към някой от тях". 

"Решението за първенството ще се вземе с дискусия. Всеки клуб трябва да си каже мнението. Всички трябва да се обединим, да стане добра среща и комуникация. Всички клубове трябва да решим как ще е най-интересно първенството. ЦСКА има мнение. След срещата ще се реши кое е най-удачното. В момента са 16 отбора с плейофи. Ако кажем 16 отбора без плейофи...Идеята е качеството на първенството да се повиши. Това става с по-силни отбори", каза той за формата на първенството. 

"Не знам в света да има непродаваем футболист. Всичко е бизнес. Когато има добро предложение, което да удовлетворява клуба. Непродаваем футболист в ЦСКА няма. Вторият отбор ще бъде в Б група. Много го мислихме. Имахме желание още от миналото първенство да имаме отбор в Б група. Нивото на нашите футболисти е високо за Трета лига. Сега ще направим подобрения на базата в Панчарево и вторият отбор ще играе там", разкри Филипов. 

"На Браян Морено проблемът му беше в дисциплината. Той закъсняваше за всяка подготовка. Няма безгрешна селекция. Ще поправим грешките, които сме допуснали миналата година", сподели още той. 

"Не отричаме нито един от имената, но до момента не са водени преговори. Ние ще имаме нужда от нови хора, които са специалисти в своите области. Ще има нови имена. Започнаха спекулации без да сме водили преговори с тях. Клубът е обезпечен финансови и няма никакви проблеми", завърши Филипов.