Нестор Ел Маестро вече започна втората си авантюра начело на ЦСКА. Ексцентричният сръбски специалист бе назначен преди около 48 часа, заемайки мястото на своя сънародник Саша Илич.

Легендата на Партизан бе уволнен след едва една загуба – тази от Сепси с 0:2 в Лига на конференциите.

Именно това е планината, която Нестор Йевтич трябва да изкачва в дебюта си начело на „червените“.

Победа в Сфанту Георге (дори и без „чудото да се случи“, както гласи клишето) ще осигури поне моментен комфорт на Ел Маестро - какъвто в момента определено му липсва, какъвто му липсваше и в края на първия му престой...Ала това е друга тема.

Сега специалистът бе посрещнат с доста смесени чувства от феновете на 31-кратния шампион. Съвсем спокойно може да се каже, че Нестор разполовява мненията на запалянковците и има причини за това.

В предишния си престой на „Българска армия“ Йевтич може да не показа офанзивен футбол, но впечатли с печеливш такъв. Най-паметните моменти за белградчанина с британски паспорт бяха в Лига Европа, където австрийският Адмира Вакер бе отстранен с общ резултат 6:1, а в сблъсъците с Копенхаген ЦСКА показа доста добра игра, но отпадна заради меко казано полемични реферски отсъждания.

Шампионатните срещи за Ел Маестро най-често минаваха по шаблон – срещу противниците от долната половина ЦСКА се справяше изключително рационално и рядко изпитваше затруднения. Трупаха се точки, но се търсеше добрата игра и по-офанзивния футбол.


Може да си припомните някои от реакциите на Нестор Ел Маестро от сезон 2018/19 в НАШАТА ГАЛЕРИЯ


В дербитата с Лудогорец и Левски Йевтич записа две загуби с по 0:1, плюс още едно равенство със „зелените“.

Хиксът с разградчани дойде в края на полусезона и е доста емблематичен за нрава на треньора. В 90-ата минута на онзи двубой главният съдия Николай Йорданов даде едва две минути добавено време при искани от Ел Маестро шест. Младият треньор седна на тъчлинията, а секунди след това се изправи и падна на колене до четвъртия арбитър Ивайло Стоянов, молейки се отново за по-дълго продължение.

Епизод 1 за Ел Маестро в ЦСКА продължи от 7 юни 2018 до 8 февруари 2019 и без трофеи. А колко ще трае втората част и дали ще е изобщо ярка откъм емоции и отличия, предстои да разберем.