Лидерът в класирането ЦСКА ще преподпише с двама от основните си футболисти - Амос Юга и Тибо Вион. Двамата футболисти вече са получили предложения за нови контракти и са провели позитивни разговори с ръководните фактори на “Българска армия”. Универсалните играчи ще сложат подписи върху удължените си договори преди последния мач за календарната година.

Тибо Вион поднови договора си по същия начин и през миналата кампания - споразумя се с клуба в края на 2021 година и в началото на зимната подготовка. „Червените“ тогава обявиха, че са преподписали с него и капитана Юрген Матей. Френският поливалентен футболист е единственият играч в състава на Саша Илич, който е взел участие във всяка от 18-те шампионатни срещи на тима през сезона.

Африканецът с френски паспорт пък е много полезен в ролята на опорен халф, но в средата на полусезона се превърна в най-добрия централен защитник на Саша Илич. Изключително ефективен при изнасянето на топката, той се вписва в концепцията на сърбина за стартиране на атаките от последната линия.

Вион и Юга пристигнаха на “Армията” през лятото на 2020 година и бързо се превърнаха в основни футболисти. Вион има на сметката си 78 мача във всички турнири с червената фланелка, а Юга може още до края на годината да стигне до кота 100, като в момента е с 98 срещи.