Тобиас Хайнц диктуваше в един момент от сезона събитията в ЦСКА. Норвежецът беше в основата на надигането на "червените", след като отборът записа ужасен старт. Той вдъхновяваше с играта си съотборниците си, а и феновете. Организираше атаките, правеше връзката между халфовете и нападението с брилянтното си движение между линиите, намираше сили да участва и в дефанзивен план. Именно заради бляскавата му форма и отличната му връзка с Дюкенс Назон, ЦСКА беше сочен за тотален фаворит в дербито с Левски.
 
Точно в сблъсъка със "сините" обаче сякаш нещо се пречупи при Тобиас. Игра много слабо в този мач, а след това пропадането му продължи и в следващите. Така до онзи ден, в който ЦСКА победи с 4:1 Крумовград, а Хайнц се запомни единствено с това, че беше заменен преди "червените" да се развихрят на терена и да забият 3 безответни гола на новаците.
 
Сега основната задача на треньора на "червените" - Нестор Ел Маестро, по време на паузата трябва да е да направи всичко по силите си, за да върне формата на Хайнц. Наставникът трябва да си зададе и съответно да си отговори на един много важен въпрос, от който реално може да зависи титлата: Как и защо Тобиас се е насочил към дъното, след като в един момент от сезона беше на върха?/"Мач Телеграф"