ЦСКА победи с 2:0 с Беласица в приятелски мач, който е и дебют за новия треньор на "червените" Томислав Стипич. Двубоят мина почти през цялото време под контрола на столичния клуб, като Тобиас Хайнц откри рано в срещата, а през втората част Симеон Александров оформи и крайния резултат. По този начин Стипич дебютира, макар и в неофициален мач, с победа. За ЦСКА предстои двубой с Крумовград на 26-и юни.

start-photo.bg
98 снимки

В 4-а минута дойде първият шанс в срещата, като Станислав Шопов опита изстрел, но стражът на Беласица внимаваше и успя да улови. Само три минути по-късно тимът от Петрич допусна груба грешка в защита, а Тобиас Хайнц бе на правилното място в правилния момент и засече по чудесен начин за да открие резултата - 1:0 за ЦСКА.

В 11-а минута Улаус Скаршем се ориентира чудесно в противниковото наказателно поле и се пребори, след което шутира в далечния ъгъл, но изстрелът му се отби от десния страничен стълб на Беласица. Десетина минути по-късно Беласица можеше да изравни резултата след чудесно центриране от пряк свободен удар, но завършекът на атаката не бе точен.

В 30-а минута ЦСКА организира нова добра атака, а Станислав Шопов опита да стреля от добра позиция, като Хайнц отклони, но топката прелетя малко над напречната греда. Улаус Скаршем получи хубав пас на границата на наказателното поле и не се поколеба да отправи удар по земя, който премина встрания от левия страничен стълб на Беласица.

В 43-а минута от Беласица изпълниха чудесно пряк свободен удар, като имаше директен удар към вратата, а влезлият като резерва Димитър Евтимов не реагира по най-добрия начин, като първоначално изпусна топката, но тя бе изчистена.

ЦСКА излезе с почти изцяло променена единайсеторка през втората част. От титулярите на терена останаха единствено Лъчезар Иванов и Станислав Шопов. Новото попълнение на столичани Иван Тасев се появи в игра за първи път с червената фланелка.

Второто полувреме започна с положение пред Димитър Евтимов, но стражът се намеси подобаващо. В 71-а минута ЦСКА изпълни корнер по чудесен начин, а Георги Чорбаджийски се извиси високо и надскочи персоналния си пазач, отправяйки удар с глава, но стражът на Беласица внимаваше и успя да улови.

Малко след това Беласица организира добра атака по левия фланг, а топката бе върната към точката на дузпата, като последва изстрел, който премина встрани от целта. В 76-а минута ЦСКА атакува скоростно и след центриране от дясното крило Симеон Александров бе изключително бърз и връхлетя върху топката, а стражът на гостите не успя да се намеси и резултатът бе удвоен - 2:0 за ЦСКА.

В 90-а минута "червените" можеха да направят резултата 3:0, но Кирил Георгиев блесна с чудесно спасяване, отразявайки удар на Марк-Емилио Папазов.

Стартов състав:

Густаво Бусато (в) (к), 15. Тибо Вион, 13. Браян Кордоба, 2. Лъчезар Иванов, 5. Брадли де Ноойер, 26. Марселино Кареасо, 8. Станислав Шопов, 10. Джонатан Линдсет, 7. Улаус Скаршем, 14. Тобиас Хайнц и 11. Матиас Фаетон

Резерви:

25. Димитър Евтимов (в), 12. Марин Орлинов (в), 20. Асен Дончев, 16. Георги Чорбаджийски, 18. Симеон Александров, 19. Наско Цеков, 24. Марк-Емилио Папазов, 28. Юлиан Илиев, 29. Иван Тасев, 30. Петко Панайотов, 31. Теодор Апостолов, 33. Александър Ганчев