Вицешампионът ЦСКА официално обяви, че се разделя със старши треньора си Саша Илич. Още в петък се появиха информации, че сръбският специалист ще напусне „Българска армия“ след загубата от Сепси с 0:2 в София в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Заедно с Илич, от Борисовата градина си тръгва и целият му щаб в лицето на Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович. От ЦСКА благодариха за отдадеността и страстта, с които работиха за клуба. 

start-photo.bg
97 снимки

Сръбският специалист ръководи тима от „Българска армия“ за период от почти 14 месеца, като записа 31 победи, 9 равенства и 7 загуби. Статистически той е извел „червените“ до успех в 66% от техните срещи. Илич задържа ЦСКА в борбата за титлата в българския шампионат до последния кръг миналата кампания, но впоследствие я загуби от Лудогорец.  

Информация за новия треньор на отбора ще бъде дадена в кратки срокове, написаха още от тима. Сред спряганите имена са Еуген Трика, Стамен Белчев, Златомир Загорчич и Александър Томаш.

Ето цялото съобщение на ЦСКА:

Ръководството на ЦСКА взе решение за смяна на треньорския щаб на отбора. Саша Илич и помощниците му Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович са освободени.

Благодарим на всички тях за отдадеността и страстта, с които работиха. Признателни сме за колектива, който създадоха и който беше в основата на успешните ни мачове през изминалия сезон. Оставаме с изключително топли и приятелски чувства и винаги ще оценяваме подхода и отношението им към всички в клуба. На „Армията“ те винаги ще са добре дошли и радушно посрещнати!

Във футболно отношение обаче тимът ни буксува и има нужда от промяна, която смятаме, че би дошла с идването на нов треньорски щаб. Информация за новия треньор на ЦСКА ще получите в кратки срокове.