Един от южноамериканските легионери в ЦСКА – Марселино Кареасо, е следен изкъсо от местните медии. Както е известно, халфът на „червените“ е израснал в Колумбия, но притежава и венецуелски паспорт. Именно издание от тази страна – PrimeTiempo, прави анализ на неговото представяне с червената фланелка.

startphoto.bg
100 снимки

„Кареасо е изиграл 19 от 24 мача с ЦСКА през сезона в българската лига е бил титуляр във всичките. Роденият в Ел Кармен де Боливар има два гола и една асистенция в първенството и средно 88% точност на пасовете през целия турнир. Отборът на Кареасо ще играе следващата неделя от 10:45 часа колумбийско време у дома срещу Ботев Пловдив“, отчитат от Венецуела.

Полузащитникът пристигна в ЦСКА през лятото на 2022-а година, като до момента има 50 двубоя, 5 гола, 7 асистенции за тима. Той бе един от водещите футболисти под ръководството на Саша Илич, който би нарекъл „Професора“. В първите мачове от пролетния полусезон обаче не се представя на особено високо ниво, като при победата над ЦСКА 1948 бе заменен още на почивката.