Юношеският национален отбор на България направи последната си тренировка на португалска земя. Това се случи 24 часа преди последната европейска квалификация срещу Република Ирландия, която се оказва решаваща за класиране на момчетата на Йордан Петков на Европейското първенство в Израел през май тази година.

Тренировката започна в 15,00 часа местно време на стадиона в Нелаш, на който играе четвъртодивизионния едноименен тим. Футболистите на Йордан Петков проведоха първоначално леки натоварвания, след което продължиха с разигравания по терените. Накрая в рамките на повече от 30 минути играчите проведоха тактическо занимание, което трябва да послужи за пример в утрешния мач срещу островитяните. 

Всички играчи бяха на линия за треньорския щаб, като известни проблеми в коляното има Стефан Трайков, а Асен Митков, който е капитан в селекцията на "лъвчетата", не изкара до самия край заниманието, след като му бе дадена по-дълга почивка. Заедно с националите бяха техническият директор на БФС - Георги Иванов, както и професор Лъчезар Димитров.

Срещата с Ирландия ще е на стадиона в Санта Комба Дао, като именно на този терен българите до 17-годишна възраст сразиха Финландия в откриващата си среща от "файнъл-стейджа" в Португалия. 

При успех над "момчетата в зелено" малките "лъвчета" на 99% ще си гарантират място на финалите в Израел през следващия месец.

Драган Иванов, специален пратеник на Gong.bg в Португалия