Легендарният българки бивш футболист Георги Димитров-Джеки празнува своя 60-годишен юбилей.

Димитров е 5-кратен шампион с ЦСКА, четири пъти печели Купата на страната и веднъж триумфира със Суперкупата на България.

В евротурнирите с екипа на ЦСКА изиграва 33 мача и отбелязва 1 гол. Достига четвъртфиналите за КЕШ през 1981-а, полуфиналите в КЕШ през 1982-а и в КНК през 1989-а година. Бившият защитник е играл още за Берое, Сент Етиен и Славия.

Джеки печели приза за Футболист номер 1 на България през 1985 година.

Георги Димитров е дългогодишен национален състезател, като дебютира само на 19 години за представителния ни състав. Участник е на Световното първенство през 1986 година.

Записва общо 77 срещи със 7 попадения за националния отбор, като в 56 мача е бил капитан.

Като треньор е водил Велбъжд, Миньор и Марек.

Сред първите поздравления за Георги Димитров - Джеки бяха тези от лагера на ЦСКА.

"Футболът не е като пиеса - да си научиш репликите и ролята и да рецитираш. Има някакви заучени положения на терена, но те са елементарни неща. Оттам нататък всичко опира до това какви решения ще вземеш на момента", заяви Димитров пред "Тема Спорт" в навечерието на рождения си ден и добави: " Сега футболът не е толкова интересен, колкото беше преди години., защото се изгубиха импровизациите. Допреди известно време имаше, но сега... Едно време бяха Марадона, Кройф, Пеле, Ван Бастен, Стоичков... Те караха хората да изпадат в екстаз, като гледаха техните изпълнения."

Джеки с екипа на ЦСКА:

източник: forum.cskasofia.com