От едната страна стои безуспешна серия, проточваща се вече почти две години, а от другата – победна поредица и желание за поредния успех, който ще има рядка стойност. Това е сблъсъкът между Локомотив София и ЦСКА, който ще бъде централен за 20-ия кръг на А група в днешния неделен следобед.

Срещата започва в 15,30 часа и ще бъде предавана пряко в ефира на Diema Sport, чрез платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.

Залогът на столичното дерби никога не е бил малък, въпреки безспорната доминация на „червените“ през последните години. За последно Локомотив се поздрави с шампионатен успех над тях през месец май 2013 година, когато воденият от Емил Велев тим удари с 2:1 и сложи край на 11-годишно чакане за успех над „армейците“ на ниво А група. Оттогава насам неудачите на „железничарите“ пак взеха връх – ЦСКА спечели категорично последните им два сблъсъка (5:0 и 3:0), а освен това победи същия съперник и в две контролни срещи.

Евентуален нов успех днес в „Надежда“ обаче няма да бъде просто поредният – предвид вчерашната загуба на Лудогорец от Литекс, момчетата на Стойчо Младенов ще преследват настървено трите точки, с които преднината пред шампиона може да набъбне на 6 пункта.

От друга страна победата ще бъде не по-важна и за Локомотив. За „червено-черните“, особено при добро стечение на обстоятелствата в утрешния мач между Ботев Пловдив и Марек, успехът може до голяма степен да бетонира мястото им в първата шестица. В момента Локомотив има 32 точки, с четири повече от игралия своя двубой от кръга и седми в класирането Черно море. При оставащите две срещи до края на редовния сезон, победата ще предреши всяка интрига, а в най-лошия случай ще принуди столичани да се съобразяват единствено с Ботев (27 т).

Равенствотото изглежда като най-лошия завършек и за двата тима, така че остава да видим кой ще постигне желания аванс.