Антон Карачанаков беше избран за футболист №1 на втория кръг след гола и асистенцията за ЦСКА при победата срещу Левски с 2:0. Той получи 16 гласа при гласуването на треньорите и изпревари конкурентите си.

"Благодаря на отбора, треньорското ръководство и публиката. Тренирам доста и редовно свободни удари. Пробвам от всякакви позиции и понякога се получава. Показвано ми е, как се прави от други футболисти, но общо взето сам се уча. Не мога да обясна техниката на изпълнение, то си е вътре в мен", заяви той.

"За мача с Левски аз бях определен за първи изпълнител. По отношение на контузията ми, беше ми много тежко и затова голът ми срещу Левски ми вдъхна увереност. В първия момент не знаех какво се е случило, едва на другия ден осъзнах. Докато бях контузен най-близо до мен беше семейството и приятелите ми. Не ми е цел да бъда медийна звезда, но е по-добре, когато ми обръщат внимание. Аз обичам ЦСКА и затова останах докато други си тръгнаха. Те си имат свои причини, аз съм тук", допълни футболистът на ЦСКА.

"Изминали са само два кръга, но ЦСКА винаги се бори за титлата. Конкуренция ще ни бъдат Литекс, Лудогорец и Левски, но ще бъдат зад нас. Мачът ЦСКА-Левски е най-големият и най-великият в България. За трансфер не мисля сега, той ще си дойде от само себе си като играя. Любимите ми първенства са на Германия, Италия, Испания и Англия, а на световното виках за Германия", коментира Карачанаков.

"Не се виждам да играя за Левски по време на кариерата си", завърши той.