Единият от двамата главни акционери в ЦСКА Ивайло Манджуков намекна, че няма никаква яснота дали клубът ще вземе лиценз за Европа, но категорично се противопостави на гледната точка, че слабите игри на „армейците“ целят умишлено отборът да финишира извън призовата тройка.

„Това е мнение на феновете, аз се разграничавам. Не виждам аргументи за това мнение и някаква логика. Какво значи ЦСКАда играе слабо, за да не вземе лиценз за Европа? Той се дава на базата на две фактора – едната е класирането в шампионата, другата е финансова. Така или иначе всеки клуб е длъжен и в правото си да подаде документи за лиценз“, коментира босът след загубата с 0:2 от Литекс.

„Желанието ми е да не се стига до фалит. Трябва първо да се направи финансова ревизия. Не трябва да се спекулира с думички като „фалит“, „банкрут“, „обявяване в несъстоятелност“. Колкото до професионалния футбол, ЦСКА продължава да гони своите цели. Това че сме пред финансов колапс не означава, че ще случи. Ние можем да избегнем това с правилен мениджмънт.

Целите са клубът да се преструктурира финансово и спортно-техническо и от другия сезон да гони титлата. Докато ЦСКА е в професионалния футбол, винаги ще преследва най-високите цели. Това е било винаги.

„Нека да конкретизираме малко фактологията – господата Юлиян Инджов и Петър Манджуков са превели 800 хиляди лева. От тази сума бяха направени плащания за половин милион лева по договори за разсрочване, а не като плащания за лиценза. Останалата сума беше използвана за покриване на задължения към футболистите. Не съм аз техническото лице, което ръководи процеса за лицензирането. Кой ще носи отговорост, ако не вземем лиценз? Това в число и аз, но нека да изчакаме май месец и да видим крайния резултат. ЦСКа е подложен на мониторинг на всеки три месеца от доста време насам, но нека не се спекулира. Няма да нося аз отговорността персонално, ще я понесем колективно“, допълни Ивайло Манджуков.