Членът на УС на ЦСКА Иво Котев заяви, след победата с 2:0 над Левски, че сметка трябва да бъде търсена от други хора, от предишното ръководство, а не от настоящите ръководители.

„Важното е, че момчетата се събраха, и въпреки че в голяма част от мача бяхме в числено неравенство, победихме,“ заяви Котев след успеха.

„Протестът трябва да е адресиран към едни други хора, които управляваха преди година. Продължава да ни е трудно, и нищо чудно това да е продиктувано от други сили,“ намекна за външно влияние той.

Още за дербито:„Бяхме по-мобилизирани, играхме по-добре футбол, крилата заработиха. Вкарахме си положенията, изпуснахме още няколко, които можеха да направят резултата още по-внушителен. След това бяхме с човек по-малко, треньорът бе изгонен от пейката, и бяхме принудени съвсем по друг начин да се развият събитията.“

„Имам мнение защо не играхме така срещу Зимбру, но ще го запазя за себе си.“

„Няма никакви търкания. Разговарях с господин Томов, желанието му бе да покаже, че застава зад отбора, явно първата му декларация бе криворазбрана,“ коментира още Котев.

„Ние си знаем много добре къде сме, знаем кой работи срещу нас. Стойчо гради нов отбор, много е лесно отстрани да се каже, айде играйте. Но тези играчи дори не се познават по имена някои,“ добави Иво Котев. „Много хора искаха ЦСКА да го няма преди година. Много хора са виновни, че се гради нов отбор, включително и ние. Втори кръг е, имаме дълъг път да извървим. Нека се порадваме тази вечер, после ще го мислим.“