Софийският градски съд взе решение делото, което заведе ЦСКА срещу Берое за неустойка по договора за покупко-продажба на Венци Христов да бъде прекратено. Както е известно, преди около година старозагорци заведоха дело, след като имаха споразумение с „червените“ за продажбата на Хистов, но в последния момент тимът от „Армнията“ се отметна.

Софийският градски съд обаче взе решение да прекрати производството и даде препоръка то да бъде отнесено към Арбитража на Българския футболен съюз.

Решението на СГС може да се обжалва в едномесечен срок.

Ето и определението:

„Определение по делото Берое срещу ЦСКА за Венци Христов Определение от 25.2.2015

Резултат: Прекратява делото 

ПРЕКРАТЯВА производството по т.д. №6364 по описа за 2014 г., образувано по иск с правно основание чл.92 ЗЗД, предявен от ПФК „БЕРОЕ-СТАРА ЗАГОРА” ЕАД срещу ПФК „ЦСКА” АД за мораторна неустойка по чл.9 от договор за покупко-продажба на състезателни права от 21.01.2014г. за посочения период и размер и по Анекс към него от 21.01.2014г., на основание чл. 15 от ГПК.

Определението може да се обжалва с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Софийски апелативен съд. 

След решенията на СГС по делата между Черноморец и ЦСКА за Мишел Платини, СГС е на мнение, че търговските спорове между футболните клубове са подведомствени на АСБФС, както е уговорено в чл. 77, ал. 1 от Устава на БФС (издание 2014 г.).“