Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов взе отношение по повод информациите, излезли от днешната среща между ръководството на ЦСКА, Гриша Ганчев и феновете, на която беше обсъдено бъдещето на „червените“.

Шефът в родния футбол беше категоричен пред БНТ, че настоящото решаване на проблемите при „армейците“ минава през синдик, тъй като клубът е в несъстоятелност.

"Тъмни сили в БФС, които да пречат на ЦСКА, няма. БФС следва нормите на ФИФА. По нареждане на президента БФС изпрати над 40 страници със становище до ФИФА, за да могат да вземат най-доброто решение за ЦСКА. Точно затова тъмните сили може да са около Гриша Ганчев и ЦСКА, но в БФС са светли силите”, заяви Борислав Попов.

"Топката не е в полето на БФС, а в полето на закона. Законът може да реши съдбата на ЦСКА, а БФС само да изпълни закона. Не съм наясно каква е точно идеята и каква част от сегашното дружество да премине в другото, но вероятно утре ще бъдат представени“, допълни изпълнителният директор на БФС.

Той заяви още, че „ЦСКА е в несъстоятелност, като се чака се съдът да обяви процедурата, а синдикът ще решава съдбата на ЦСКА".

По-рано през деня Гриша Ганчев заяви, че Борислав Михайлов боледува в последните два месеца, затова не са се срещали. Борислав Попов опроверга информацията, като заяви, че президентът на БФС се радва на добро здраве.

„В случая с Рейнджърс имаше изкупуване на част от бившия от новия клуб, в следствие на което има прегласуване с останалите отбори къде да играе новият. Нашето право не предвижда това. Според правилата нов клуб започва от най-ниската дивизия“, каза още Борислав Попов.