Бившият атакуващ играч на ЦСКА Вив Соломон-Отабор сподели, че е бил обиждан на расова основа по три пъти на мач по време на престоя си на "Българска армия". 

Отабор беше освободен по време на пандемията от коронавирус, за да бъдат ограничени финансовите последици от кризата. Пред английската медия "Daily Mail" той все пак отказа да изтъква само лошите неща, споделяйки, че престоят му в състава на "червените" е бил изпълнен с полезни неща в професионален план за нигерийския национал. 

"Обиждаха ме на расова основа по три пъти на мач, беше сърцераздирателно. Чудиш се защо им е на тези хора да те съсипват на база на цвета на кожата ти. Трябваше да се отстраня и от подобни коментари в социалните мреже, но и това не е особено лесно", започна Отабор.

"Клубът беше много отзивчив и ми помагаше в такива случаи. Президентът и моите съотборници ме успокояваха, че това са глупави хора, а българската федерация налагаше глоби. Не беше достатъчно, но поне показваше някаква загриженост". 

"ЦСКА е огромен клуб и беше голяма възможност за мен да работя с Люпко Петрович. Контролът във връзка с храненето беше по-стриктен, отколкото до момента в Англия. Върнах се на Острова с променен манталитет, излязох от комфортната си зона и се надявам това да ми помогне да достигна до върха отново", завърши нигерийското крило.