Няколко футболисти на ЦСКА са с изтичащи договори, но за момента няма яснота как ще се процедира с тях. Трима от тези играчи са вратаря Густаво Бусато, бранителя Раул Албентоса и привлеченият само преди месец Върнан Анита. В техните споразумения обаче има заложени клаузи за удължаване.

Договорът на Рубен Пинто също е с давност до лятото, но той е без клауза. Божидар Чорбаджийски пък заяви, че ще остане в ЦСКА до края на сезона, след което ще продължи кариерата си другаде.

Наскоро Албентоса призна в свое интервю, че има клауза за още една година и "изглежда почти сигурно ще остане в ЦСКА. Той обаче уточни, че до август има много време и не знае какво ще се случи. Защитникът коментира още, че би приел оферта от Ла Лига или от САЩ, но на този етап е щастлив в ЦСКА и иска да играе в евротурнирите с отбора.

Към Върнан Анита пък е имало предложение от Китай малко преди да подпише с "червените" в края на месец февруари. Заради пандемията от коронавирус обаче нидерландецът е отказал да отиде към Азия. Въпреки това китайският клуб не е оттеглил интереса си към него и следи ситуацията. / „Тема Спорт“