Един от най-върлите привърженици на ЦСКА и българския футбол като цяло - Димитър Ангелов - Дучето, нападна с емоционална реч управниците на българския футбол, обвинявайки ги за огромния срив в родния спорт. 

Ангелов, заедно с някогашния капитан на ЦСКА, Тодор Янчев, гостуваха в "Студио Дерби", за да изкажат мненията си относно най-интересните събития около българския футбол от последните дни. 

„Едно време имаше държава, която да подпомага спорта. Ролята на държавата е да спонсорира спортните центрове, за да се развиват футболисти. Тук съм, за да кажа истината, не може да продължават по този начин нещата. Искам да дойдат хора, които не са се занимавали с футбол и спорт, защото в момента нашият футбол е управляван от провалени управници. Болно ми е. Конгресът не решава нищо, сменяме едни провалени управници с други“, започна Дучето.

„Колко пъти някой каза нещо за футбол, а не за съдийството? Защо няма един кръг, в който да не говорим за съдии, а само за футболните достойнства“.

„Кое е редно и кое не, това е тема, за която мога да говоря само за себе си. Един отбор трябва да се развива, по принцип. След 2000-та година станахме фенове, а не привърженици или запалянковци. Всеки иска да гледа отбора си как се развива. В България обаче трябва да се мисли и за пари, след като няма начин да си издържаш отбора. И двете страни са прави, както собственикът, така и запалянкото. Трансферите са част от футбола“.

„Всеки отбор трябва да има своя база и стадион, а не да се хвалим с чужди пари. Знам, че нещата не вървят, няма да коментирам кой е прав и кой е крив. Футболът у нас го няма. Нека говорим за футбол след ЦСКА-Лудогорец, не за съдии“.

„ЦСКА го има благодарение на феновете. Всеки има право на мнение и никой няма право да се сърди, това е истината“.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.