Един от собствениците на ЦСКА Юлиан Инджов изрази оптимизъм за построяването на нов стадион на клуба, след като приключи срещата в Министерството на младежта и спорта. Акционерът разясни, че има готовност за инвестиция от две години и финансов план, за да бъде изпълнен проектът за "Българска армия". 

На срещата с министъра на спорта Радостин Василев присъстваха още другия собственик на клуба Гриша Ганчев и синът му – Даниел.

Yulian Todorov / LAP.bg
25 снимки

„Главният архитект на Общината ще подготви съответните документи и ще излъчи работна група, която ще отразява и нашите искания като собственици. Започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля за решаването. Имаме доза оптимизъм, не само за спортната база, а и като цяло за спорта в България“, обяви Инджов на днешната пресконференция.

„Не могат да се прогнозират тези срокове, има воля от всички страни да не се размотаваме във времето. Сроковете са много разтегливи. Може да бъде за три месеца, може и три години да не стигнат“.

LAP.bg
16 снимки

„Изцяло нов стадион и ние не сме си представяли. Старият стадион ще бъде реконструиран. Сега коментирахме достъпа до стадиона. Лицензирането на УЕФА изисква достъп на специализирани автомобили за провеждането на такива срещи. Ако мога да помечтая, ми се иска  септември да видя разрешението за строеж". 

„Уточнихме дълговете – Министерството на спорта приема промените до 2019-а година, а всичко направено от тази дата, не се приема към момента. Ще продължим да преговаряме. За подобренията на базата в Панчарево и на стадиона не мога да ви кажа точната цифра, но е около 4 милиона лева, които са признати от „Сердика Спортни Имоти“ през април 2021 година".

БГНЕС
8 снимки

"Тази работна група ще продължи още една седмица работа, за да се уточнят подобренията, които са спорни. Законът е ясен и ние не спорим. Направили сме много подобрения, които не можем да ги представим като инвестиция - между 6 или 7 милиона. Признават се тези, които са трайно прикрепени към имота, които са по-малко. Готовност имаме от две години за инвестиция. Сигурно ще се прави и нова оценка, но не заради това, че повече или по-малко ще струват имотите, а просто оценките имат срок на валидност”, заяви още Инджов.