ЦСКА взе важно решение за трансферната политика през лятната пауза, пише днес в. "Мач Телеграф". "Червените" смятат да сменят статута на Тобиас Хайнц и норвежецът да не бъде вече в списъка на непродаваемите. 

Халфът се превърна в такъв след отличните си изяви с червената фланелка. В един момент той беше категорично най-добрият футболист на тима, а отделно на "Армията" нямаше никаква негова алтернатива. Именно по тази причина ЦСКА нямаше интерес към няколкото запитвания от Италия за Хайнц. Според слуховете най-солиден интерес към халфа е проявил тимът на Верона, който вероятно ще играе и през следващия сезон в Серия А и продължава да го следи.

Към днешна дата обаче Тобиас Хайнц не е в оптимална форма. Той е в това положение през последните месеци. Отделно в ЦСКА вече има поне няколко халфа, които до голяма степен припокриват качествата на Хайнц - Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем и Станислав Шопов. Така Тобиас вече не може да се радва на звездния си статут.
Припомняме, че Хайнц беше нападнат по брутален начин от лидера на Сектор Г Иван Велчев, който го обвини в неспазване на режим.

Така почти на 100% Тобиас Хайнц ще бъде продаден по време на лятната пауза или най-късно след старта на тима в евротурнирите.