Стойчо Стоилов прави 80% от трансферите на „Армията“, убеден е големият защитник на ЦСКА от 80-те години Георги Илиев-Майкъла. Той коментира и отговорите на Гриша Ганчев на въпроси на фенове в интервю, публикувано в днешния брой на „Мач Телеграф“.

- Как би коментирал решението на Гриша Ганчев да даде такъв тип интервю с въпроси от феновете?

- Точно така трябва да се говори. Открито. Той трябва да си оправи отношенията с феновете и ветераните в името на ЦСКА. Ганчев е сериозен бизнесмен със сериозни средства, които инвестира в клуба. Просто трябва да нормализира мениджмънта. Човекът е достатъчно коректен, но неговия начин на управление не отговаря на ЦСКА според мен.

- Алън Пардю ли е точният човек за наставник на „червените“?

- Не ми прави добро впечатление. Той е участвал две години във всички трансфери на „Армията“. След като стана треньор загубихме всички мачове по безобразен начин. Безобразна тактика и Пардю е основният виновник за това. Както за загубата от Славия като домакин, после поражението в Разград от Лудогорец с 5:0, както и за загубената купа от Левски. Всеки друг треньор, който и да беше, особено на Стойчо Младенов помощниците, щяхме да ги вземем тези срещи. 

- Собственикът на отбора сподели, че съжалява през годините, че се е разделил със Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро. Твоето мнение какво е?

- Точно така е. Стамен Белчев е един прекрасен специалист. При него ЦСКА имаше много добри успехи и се представи на високо ниво. Не знам защо беше изпратен през изхода на „Армията“. Хубаво е, че си признава тази грешка, така е коректно. 

- Ганчев отчита като своя грешка, че се е доверил на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Помогна ли достатъчно държавата на ЦСКА или не до този момент?

- Абсолютно. Държавата ще застане зад ЦСКА стига да имаме финансите. Клубът няма никакви пречки да започне строеж, но трябват средства. Ганчев е сериозен човек и знае какво трябва да направи по този въпрос. 

- Босът на „червените“ изрази мнение, че трябва да се подобрят взаимоотношенията между него и феновете.

- Аз не искам да има платени привърженици. Искам да се обединят както направиха тези на Левски. Да има коректни отношения. Мисля, че ще се сплотят. Не е проблем това да се случи. 

- Във връзка с думите на Стойчо Младенов преди време, Ганчев заяви, че всяко едно попълнение в отбора е съгласувано с треньора. Каква е истината според теб?

- Не мога да преценя. Това са лични неща и не мога да ги коментирам. Това са договорки между тях. Това, което знам е, че Алън Пардю е участвал във всичките. Щом са там и са ги одобрили и веднага не е казано „този играч не ми харесва“, не се коментира повече.

- Доста фенове споделиха мнение, че ЦСКА е дал финала за Купата на България?

- За мен Лудогорец въобще не се напрягаше за Купата срещу Левски. Видя се и в последната среща за сезона. Вдигнаха оборотите и победиха на „Герена“. За мен ЦСКА игра безобразно срещу „сините“. Но основната вина е на треньора. Безумен състав и безумна тактика, „армейците“ излязоха да играят за дузпи. 

- Гриша Ганчев сподели, че през пролетта ЦСКА е бил най-слабият отбор. Съгласен ли си с това твърдение?

- Да, напълно. Не знам каква е причината. Винаги така се случва. Играем силно до Нова година и през пролетта нещо се случва, отборът се смачква. Има спортно-техническо ръководство, взимат повече от достатъчно пари за родните стандарти. Защо ЦСКА игра по един начин през есента и по коренно различен след зимата. Играчите са същите, не са се сменяли. Това вече няма никакво значение, защото Лудогорец си свърши добре работата. Показва вече 11 години и на Левски, и на ЦСКА как се води клуб.