Белгийският Мехелен има желание да привлече полузащитника на ЦСКА Кристиян Малинов. Вчера се появи информация, че той е привлякъл вниманието и на други тимове от страната, а също от Германия и други държави. Неотдавна и в Румъния съобщиха, че и Университатя Крайова се е прицелил в 26-годишния Малинов.

Понастоящем най-сериозни са преговорите с Мехелен, който заемаше шесто място при прекратяването на шампионата. Съставът правеше силна кампания, след като спечели промоция преди година. Интересното е, че през 2019-а Мехелен стигна до дубъл - Купата на Белгия и шампион на втора дивизия. Мехелен обаче получи забрана да участва в Лига Европа, тъй като бе наказан от местната федерация за уговорени мачове в периода 2017-2019 г. 

Клубът е известен с това, че в дебютната си еврокампания през 1988 година печели КНК след 1:0 над Аякс, а след това вдига и Суперкупата на Европа след 3:1 общ резултат срещу носителя на КЕШ - ПСВ Айндховен.

За интереса към Малинов призна агентът му Марко Михалевич, който подчерта, че халфът е съсредоточен върху изявите си за ЦСКА до края на сезона.