Защитникът на ЦСКА - Юрген Матай, сподели възгледите си върху различни теми по време на награждаването му за играч на кръга в efbet Лига. Бранителят обяви, че е чест за него да бъде капитан на ЦСКА, добавяйки, че се надява скоро феновете отново да са по стадионите. 

Той даде и своя коментар по повод на битката за титлата с Лудогорец, заявявайки, че "червените" трябва да са готови за всяка грешка на "зелените". 

Yulian Todorov / LAP.bg
13 снимки

„Благодаря за наградата. Благодаря на съотборници и треньорски щаб, както и на всички гласували за мен. Късметът винаги е важен при подобни ситуации. Получих топката, затворих очи и я уцелих много добре, така че определено късметът е ключов в такива ситуации“, започна нидерландецът.

„Голяма чест е да си капитан на отбор като ЦСКА. Треньорът ми каза, че съм титулярният капитан. Гледам съм себе си да помагам на отбора по начинът, по който го мога. Имам повече отговорности, но съм благодарен за честта“.

„Да, това е най-хубавият гол в кариерата ми – ако го пробвам още 1000 пъти, то ще изкарам топката над стадиона всеки път! Без фенове няма атмосфера и няма същата силна реакция, както с публика по трибуните. Липсват ни привържениците, помагат ни в добри и лоши моменти. Когато вкараш и чуеш шума от феновете чувството е много по-добро“.

„Съгласен съм, че играем добре в Европа, но и убягва попадението. Срещу Зоря, например, имахме 1-2 лоши момента и това ни коства мачовете. В първенството понякога се мъчим повече, но трябва да намерим златната среда във всички мачове и да се поздравяваме с победи и голов. Трябва да сме постоянни и да играем като отбор във всеки мач“.

„Мисля, че някои български отбори играят доста по-директно – дълги топки и борба. В Европа отборите играят с повече разиграване. Тези тимове дават възможност и на съперниците да играят повече с топката. Нормално е срещу затворените отбори да имаме трудности. Трябва да намерим начин да срутим стената“.

„Аз и жена ми сме доволни от живота тук, така че не мислим да се местим. Винаги може да мислим за преподписване, но като футболист никога не мога да изключа трансфер. Всичко е възможно“.

„Изоставаме от Лудогорец, но сме и с мач по-малко. Трябва да играем за победа във всеки мач. И те ще изпуснат точки, така че трябва да се възползваме от грешките, когато настъпят“, завърши Матей.