ЦСКА привлече 12-то си ново попълнение това лято в лицето на французина Брадли Мазику, който до миналия сезон се е подвизавал в третото ниво на футбола в страната си. Той дойде от тима на Шоле, но всъщност беше собственост на Лориен. 

Изданието ouest-france.fr разкри и условията, при които се е сключила сделката. Става ясно, че за него не е била плащана трансферна сума, както се писа при осъществяването на сделката. Просто тимът, който е държал правата му, ще получи солиден процент при последваща негова продажба. 

Засега обаче не става ясно какъв ще е въпросният процент. Мазику се подвизава по левия фланг, като би трябвало да е алтернатива на бразилеца Жеферсон. На този фланг на отбраната може да играе и ветеранът Петър Занев. 

Преди него "червените" се подсилиха с Денис Давидов, Греъм Кери, Тони Уот, Петър Занев, Густаво Бусато, Вив Соломон-Отабор, Диего Фабрини и Раул Албентоса, окончателно откупен беше Нуно Томаш, а от наемите им в Литекс и Етър бяха върнати съответно Митко Митков и Пламен Гълъбов. Така Мазику на практика е 12-ият нов в състава за лятото.