Новият наставник на ЦСКА, Саша Илич, вече се сблъсква със сериозни главоболия. Това е свързано с проблемите в защитния вал, където Енес Махмутович получи травма в контролата с Гройтер Фюрт. Националът на Люксембург изпитва сериозни болки в коляното и заради тях пропусна вчерашната тренировка.

Днес той ще премине медицински изследвания, които ще определят за колко време ще отсъства от терена. Опасенията на треньорския щаб са, че бранителят може да бъде аут от сметките за повече от месец. 

При най-лошия сценарий ЦСКА ще остане без централни бранители за старта на efbet Лига. В първия кръг на новия шампионат “червените” посрещат Арда на “Българска армия”. Наказан за него е нидерландецът Мено Кох, който също изпитва известни болежки, но се очаква в следващите дни да поднови пълноценни тренировки със съотборниците си. 

По-тежко е обаче състоянието на неговия сънародник и капитан на тима Юрген Матей. Както е известно, 28-годишният бранител получи контузия при гостуването на Ботев (Пловдив) през март, която го извади от последната част на сезона. Матей тренира на облекчен режим в Австрия, като все още не е ясно кога ще бъде готов да се включи към пълноценните занимания на отбора. 

Така още за официалния си дебют Илич ще е изправен пред много труден ребус за решаване. С евентуалното отсъствие на Махмутович и това на Матей и Кох единствените централни защитници, които остават на разположение на сърбина, са младоците Християн Петров и Росен Маринов.