Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета заяви, че целта на „червените“ е спечелването на Купата на България и тимът да завърши на втората позиция в първенството. Италианецът даде своето мнение за рестарта на футбола, както в България, така и в Европа.

„Възстановяването е бъде трудно. Футболистите са в почивка отдавна. Това не е сравнимо с лятната пауза. Съвсем различно нещо е. Говорим за два месеца на дивана. Онлайн обучението беше полезно, за да се поддържа форма“, заяви Джарета пред Tuttomercatoweb.

“Всичко се прави, за да се ускорят нещата. От гледната точка на възобновяването не е нормално. Рестартът е по-скоро за лични и икономически интереси. Ако вирусът се беше появил през лятото, всички биха искали да изчакат подходящият момент, за да се започне отново“, добави още италианецът.

„Мачовете ще се провеждат пред празни трибуни, което ще е много скучно. Това не е шоу, а рестартът се прави по икономически причини. В България цифрите на заразените бяха много по-ниски. Всичко беше затворено, когато инфекцията не беше в пика си. Ограничиха се щетите“, каза Джарета.

„Вече се направиха тестове на всички в отбора. Още един ще бъде направен през тази седмица, преди контролната ни среща в събота. След това на 5 юни ще възобновим шампионата. За мен би било по-добре да помислим за следващия сезон“, заяви спортният директор на ЦСКА.

Кристиано Джарета говори и за целите пред „червените“, както и дали би се върнал да работи в Италия.

„Имам добър опит. Искаме да спечелим Купата на България, което би ни дало достъп до предварителните кръгове на Лига Европа. Целта е да завършим втори и да спечелим трофея. Ще видим“, заяви италианецът.