Помощник-треньорът на Лудогроец Станислав Генчев говори след равенството с ЦСКА на „Българска Армия“.

Антон Узунов
100 снимки

„Получи се интересен двубой, от който най-доволни са останали зрителите. Видяха четири гола и много положения пред двете врати. Има разочарование в нашия отбор, че не успя да постигне победата, но най-вероятно има такова и в противника, тъй като имаха добри ситуации. За мен справедлив резултат“, заяви Генчев.

„През първото полувреме ние контролирахме действията на терена и логично приключихме с гол аванс. До 80-ата минута на второто полувреме ЦСКА ни превъзхождаше и успя да обърне резултата. Двата гола станаха след наши груби грешки. В последните минути имахме превъзходство, изравнихме и можеше да спечелим“, добави още той.

„Много работа имаме да свършим, но трябва да отдадем заслуженото на ЦСКА. Отбор, който показва сериозно израстване от миналата година и с много класни изпълнители“, заяви младият специалист.

„След всеки мач си вадим поуките и искаме отборът да израства. Най-нормалното е да ни притесняват положенията, които се създават пред нашата врата и головете, които допускаме. Надявам се в следващите десет дни тези неща да ги изчистим, защото в Европа всяка грешка се наказва. Съдията свири перфектно. Нормално е да имат претенции. Цялата им скамейка ставаше и искаше да постави съдията под натиск. Но все пак това е международен рефер и за мен свири много добре“, каза Генчев.

„След като водехме на полувремето с 1:0 се надявахме да победим. Имахме чисто положение за втори гол, което пропуснахме. Може би тогава мачът щеше да се развие по друг начин. Но след това успяхме да изравним. Смените, които направихме бяха добри. Марин отбеляза гола, а всичко по-опасни положения дойдоха от Елвис Ману и Жоржиньо. Може да се каже, че и двата отбора направиха добри промени. Не мога да кажа, че Владо Стоянов ще пази в следващия мач. Имаме много добри вратари и конкуренцията е голяма. Ще има ротации. Всеки един от тях е добър вратар и заслужава да е на вратата“, добави още той.

„Новите попълнения се адаптират. Може би футболът в България не е един от най-добрите, но е трудно да се играе тук. Много чужденци не могат да свикнат с начина на игра. Не са един или два примерите на футболисти, които идват да играят в България и се представят много зле, а след това в друго първенство стават лидери. Адаптацията при едни е по-трудна, а при други по-лесна, но като цяло може да се каже, че всички нови попълнения в лудогорец за момента се представят добре. Състоянието на Павел Върба се подобрява и се надяваме следващата седмица да бъде сред нас“, заяви Генчев.