Вероятността да има нов търг за емблемата и активите на ЦСКА намаля драстично след определение на Софийски градски съд от 14 август 2019 г., видя Спортал.

Припомняме, че преди около месец фирмата “Камеко” спечели дело срещу ЦСКА за имот край морето, включен в масата на несъстоятелността. Решението на ВКС породи сериозни притеснения, че може да доведе до нов търг за ембелата и активите на фалиралото дружество.

Вчерашното определение на СГС обаче дава повод да се смята, че няма да се стигне до подобно нещо и 8-те милиона няма да бъдат върнати на “Ред Енимълс” - фирмата, която спечели търга за активите на ЦСКА.

То гласи, че “Ред Енимълс” има 7-дневен срок, в който да представи доказателства за платени данъци и такси на имотите на армейците, включително и за тези, към които “Камеко” има претенции.

От СГС пишат, че определението не подлежи на обжалване.

Ето какво гласи то:

Закрито/разпоредително заседание от 14.8.2019
Резултат: С определение
УКАЗВА на купувача „Ред Енимълс“ ЕООД, че за изготвяне на Постановление за възлагане на имуществото на „ПФК Ц...“ АД следва да представи по делото, в 7-дневен срок от връчване на настоящото определение: 
1. Доказателства за платена държавна такса по сметка на СГС, която е в размер на 1.5% от продажната цена, но не повече от 3000 лева, или в случая – 3000 (три хиляди) лева; 
2. Доказателства за платен местен данък за прехвърляне на всички имоти, включени в продаденото имущество, платен по сметка на съответната Общинска служба „Местни данъци и такси“ по местонахождение на имота, който за Столична община, район П. е в размер на 2.5% от данъчната оценка на имотите, или общо 7.52 (седем лева и петдесет и два) лева, а за община Бяла е 3% от данъчната оценка на имотите или --- общо 303.12 (триста и три лева и дванадесет стотинка) лева и 
3. Доказателства за платен местен данък за прехвърляне на всички МПС, включени в продаденото имущество, платен по сметка на Общинска служба „Местни данъци и такси“ по седалището на „Ред Енимълс“ ЕООД или общо 995 (деветстотин деветдесет и пет) лева 

Предупреждава купувача „Ред Енимълс“ ЕООД, че преди изпълнение на указанията, Постановление за възлагане няма да бъде издадено. 

Определението не подлежи на обжалване.


Още за ЦСКА:

Зоря Луганск - ЦСКА 1:0 (общ резултат 2:1)

Без късмет и след скандално съдийство ЦСКА е аут от Европа

Петрович: Съдии решиха и двата мача със Зоря

Митко Митков: Разочарованието е голямо

Занев: Пропуснахме си шансовете, дано поне станем шампиони

Треньорът на Зоря: Неотсъдената дузпа и червеният картон решиха мача