Аржентинският плеймейкър на ЦСКА - Федерико Варела, говори след успеха с 5:3 над Кематен по време на лятната подготовка за "червените". Ваерла призна, че заниманията със Саша Илич са много тежки, но това влияе добре на футболистите, които според него ще са готови за новия сезон.

„Страшно много тренировки за нас последните дни, но трябва да продължи да градим нашия отбор и да работим. Нужно е да се защитаваме като отбор и да вкарваме голове. Създадохме много положения, но трябва да сме по-точни“, каза Варела.

„Двуразови са заниманията, но това е целта на този период и да сме готови за официалните мачове, така че предсезонната подготовка е много важна. Чувствам се добре, уморени сме, но това е нещо нормално за предсезонния лагер. Това е нашият лагер и трябва да го приемем с усмивка“.

„Доволни сме от треньорското ръководство, което работи много здраво. Имат ясна идея какво трябва да подобряваме по терена. Показват ни непрестанно къде трябва да се стараем повече и какво трябва да показваме на игрището. Знаят какво искат от нас и осъществяваме задоволителен прогрес, но трябва да работим още повече. Започваме да се адаптираме по-добре към желаната схема на игра от треньорите. Цялостно отборът е доволен от това, което се случва. Имаме много нови футболисти, някои от тях дойдоха от Литекс и други тимове под наем, но за нас всяка помощ е важна. Те работят много здраво и се опитват да покажат на треньора, че трябва да бъдат тук. Това е добре за тях и е важно да подобрим капацитета си по време на подготовката“, завърши Федерико Варела.