Спекулациите около бъдещето на Валентин Антов не спират. 20-годишният бранител в последните дни е свързван с преминаване във френския гранд Олимпик Марсилия, а медиите в страната направиха любопитен анализ на качествата му.

„Вярно е, че българското първенство остава много непознато за широката общественост. ЦСКА обаче остава еталон в страната, за който е играл носителят на Златната топка Христо Стоичков. Това е първенство, в което се залага много физическите единоборства. По отношение на Валентин Антов, младият защитник игра под наем в Болония през миналия сезон, появявайки се в игра в пет двубоя. Това бе първи опит за него в по-силно първенство, но италианският клуб не поиска да го закупи“, пише peupleolympien.net.

“Само на 20 години Антов показва голяма зрялост в играта си. Най-голямата му сила остава постоянната му готовност да се жертва за отбора. Той е силно отдаден на колектива. С впечатляващи физически качества Антов е истински лидер на терена и извън него. Истински професионалист, с решителност от стомана. Отличен е във въздушните дуели, въпреки това не е толкова убедителен в играта с топка в крака. Почти винаги пасовете му са точно, но нищо повече. Това е неговият стил, здраво се защитава. Не е най-бързият, но има добро позициониране. Няма съмнение, че Антов ще трябва да направи крачка напред в кариерата си и да изиграе в голямо европейско първенство като Лига 1“, написаха още във Франция.

Договорът на българския национал с ЦСКА изтича през 2022 година, а вече бе споменато, че Олимпик Марсилия е отправил оферта от 3,5 милиона евро за бранителя.