Областната дирекция на МВР в Пловдив е създала организация за охрана на реда и недопускане на противообществени прояви във връзка с футболния двубой между отборите на местния Локомотив и ЦСКА. За това информираха от нейния пресцентър.

Мачът ще се проведе от 17.45 ч. на 20 октомври на стадион "Локомотив" в Пловдив. В деня на провеждането му, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив Иван Тотев, е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона.

Възможно е в часовия период от 16.00 ч. до 21.00 ч. да бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. "Лев Толстой", в участъка от бул. "Санкт Петербург" до кръгово кръстовище с ул. "Проф. Цветан Лазаров", по ул. "Проф. Цветан Лазаров" и ул. "Димитър Ризов" до бул. "Освобождение".

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, а при охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.