Делото „Сивард Спрокел срещу ЦСКА" ще бъде гледано от Арбитражния съд в Лозана на 25 август, показа проверка на вестник Меридиан Мач. 

Холандският защитник бе за кратко на "Армията" през сезон 2012/13, но той успя да осъди клуба във ФИФА да му плати сумата от 167 000 евро като финансово обезщетение за заплатите, които му дължи фалиралият ЦСКА от онзи период. 

Адвокатите на холандеца държат ЦСКА да бъде признат за наследник на фалиралото дружество, тъй като използва името, цветовете, стадиона и претендира за всички отличия на изчезналия клуб. Защитата на ЦСКА се базира на тезата, че клубът е наследник на Литекс.

Ако Арбитражният съд потвърди решението на ФИФА, то това ще даде ход на още ред финансови искове на бивши играчи на ЦСКА, които ще търсят парите си от сегашния клуб, който играе на "Българска армия". 

Сред тези футболисти са любимецът на Сектор Г Жуниор Мораеш, Тасио, Марсиньо, Жереми Родригес, Илиас Кириакидис, Сержиньо, Антонио Нилсон, Александър Пакурар, Орелиен Жоаким, Жуан Фелипе, Якуб Дивиш, Кристиан Супусепа, Сендриньо Мисиджан и други. 

Всички са носили червената фланелка между 2011 и 2014 година. Техни искове могат да измъкнат колосални суми от касата на ЦСКА.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.