ЦСКА бе награден за отбор на месец октомври в анкетата на Пресклуб "България", а призът бе връчен на кондиционния треньор на "червените" Кирил Динчев.
"Дано и през следващите месеци ЦСКА спечели тази анкета, което ще означава, че отборът ще играе и напролет в Лига Европа", пожела си Динчев.
 
Според него ЦСКА има шансове да победи Йънг Бойс в четвъртък, въпреки загубата с 0:3 в първия мач между двата отбора от груповата фаза на Лига Европа.
 
"Играхме на изкуствен терен, а и до 30-ата минута вече губехме с 0:3. Това са фактори, които повлияха много на първия мач и резултата в него. Сега ще играем на естествена трева, а и мачът започва от 0:0", добави Динчев.
 
Кондиционният специалист беше категоричен, че физическата подготовка на футболистите на ЦСКА се надгражда в последните години.
 
"Вярно е, че в последната година ЦСКА често печели мачовете си в последните минути, но и в предишните 4-5 сезона отборът бе добре подготвен физически. Може да се каже, че сме надградили в това отношение", обясни той.
 
Кирил Динчев заяви, че всички в ЦСКА са били разочаровани от отлагането на двубоя с Левски. 
 
"Искахме мачът с Левски да се състои по програма, готови сме във всеки един момент да го изиграем, още утре даже. Футболистите от нашия отбор са свикнали да играят по два мача в седмицата, даже мога да кажа, че те предпочитат такъв цикъл вместо дълга седмица с тренировки", заяви той.
 
Какво още каза Кирил Динчев - може да видите във видеото