Директорът на СДВР Георги Хаджиев и заместникът му Антон Златанов говориха пред медиите часове преди да се играе срещата между ЦСКА и Локомотив Пловдив – финал за Купата на България. Двамата увериха, че всички мерки от полицейска гледна точка в столицата са взети и призова гражданите да спазват противоепидемичните мерки, зададени от държавата.

Златанов акцентира, че като се стигне бройката от 12 хиляди човека на стадиона повече хора няма да бъдат допускани, а също така и не смята, че е възможно да се дадат още билети за феновете на ЦСКА, каквото е тяхното желание, защото това би довело до разрез с първоначално проведените срещи и организации за струпване на хора.


Днес от 19,15 часа ще се състои финалът за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив. Срещата ще може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPROT и NOVA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Преди два дни в СДВР проведохме среща с организаторите и заинтересованите лица за обезпечаване на предстоящата среща. Мачът е оценен като рисков и СДВР има изготвен план за провеждане на обезпечаване на обществения ред. В крайна сметка сме взели абсолютно всички мерки за засилено полицейско присъствие. Както за феновете около стадиона, по време, както и след края на мача. Имаше среща и с организатора. Издадено е разпореждане вътре спазването на епидемичните мерки са отговорност на ПФЛ. Имаме информация, че ще има маски и хората ще бъдат настанявани през един ред. Призоваваме феновете на двата клуба да спазват мерките и в крайна сметка тази среща да приключи без грубо нарушаване на обществения ред”, казаха от СДВР.

„Мероприятието е от сериозен мащаб. Това е финал за Купата на България и такива неща с билетите час-два преди мача не се правят. Организацията се прави от ПФЛ. Това не е нещо, което да щракнеш с пръсти и да го промениш преди мача. Как предлагат цесекарите? Да влязат при феновете на Локомотив. Наета е фирма за разпределението на билетите и така са направени, че да са през ред и седалка. Така или иначе, това е ангажимент на футболната лига, а ние като полиция сме орган, който контролира как организаторът ще върши работата си. Ако измислят, няма проблем, но ние трябва да опазим обществения ред на града и страната. Влизането, разминаването на хората – това е нашият ангажимент, за да няма проблеми. Всеки един ще бъде проверен от полицейски служители и от стюарди. Говорихме няколко пъти – всички мерки за превенция са взети. Лепят се надписи кои седалки са за човек, и коя седалка трябва да остане празна”, каза Антон Златанов.

„При влизането повтарям, че всеки, който е отишъл там, има личен ангажимент да пази себе си. Ако се струпат 2-3 хиляди души на КПП, как да не се струпат. Който не ги спазва, ние можем да ги санкционираме. Трябва да бъдат отговорни, сега е моментът, в който привържениците да се легитимират пред обществеността. Няма сигнал досега агитките да са се срещнали. Нито ни е първи мач, нито на колегите, нито на феновете. Инциденти винаги може да станат, но всички мерки са взети”, акцентираха от СДВР.

„Ако се препълни капацитетът, който е предвиден. Стадионът е оборудван с камери, четци. В момента, който тези 12 хиляди места са запълнени спираме допускането на граждани. Има достатъчно ангажиран капацитет от колегите на МВР, но сме в готовност”, казаха още от СДВР.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.