Новият старши треньор на Септември София Милен Радуканов разкри пред камерата на NOVA, че не е получавал предложения да поеме ЦСКА. 46-годишният специалист призна, че темата около „червените” винаги е била пряко свързана с него, но отчете, че на „Българска армия” очевидно са се насочили към различни варианти.

Днес Радуканов официално беше обявен като новия наставник на септемрийци, които изпаднаха във Втора лига след края на сезон 2018/2019. Това се случи след загуба 0:1 от Арда Кърджали в плейаутите.

В същото време от ЦСКА заявиха, че стартират подготовка със същия треньорски екип, който водеше тима в заключителния етап от първенството – Добромир Митов остава начело, като ще продължи сътрудничеството си с Люпко Петрович и почетния президент Димитър Пенев.

„Темата „ЦСКА” винаги е свързана с мен”, каза Радуканов. „Не съм имал през последната година предложения от ЦСКА. Знам от по-опитни треньори, че на водещите отбори в България не се отказва, но не съм получил такова предложение.”

„Два пъти ме поканиха в ЦСКА. Първия път поех отбора на 13-о място и завършихме трети, като спечелихме Купа и Суперкупа. Втория път пак ме поканиха на пожар, аз се отзовах. На добрите отбори не се отказва, но не съм получавал подобно предложение. Явно имат по-добри варианти, както и различни виждания. Досега не сме се срещали.”

Наставникът също така разкри част от плановете си за новия сезон 2019/2020 със Септември и накъде ще бъде насочено вниманието му.

„В Септември има дългосрочна политика върху това, което ще се случва. Нищо не е на всяка цена – така, както е било и досега. Основен приоритет е развитието на младите футболисти. Имаме пет човека в юношеските гарнитури на националния отбор. Мисля, че ще имаме една добра база за развитие, чрез която заедно да постигаме резултати и занапред”, добави Радуканов.