Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев е уверен, че през следващия сезон "червените" ще бъдат основен претендент за титлата. Сакалиев даде интервю за CSKA.BG и изрази мнение, че тимът на Стамен Белчев върви в правилна посока и плодовете на труда ще се видят в следващите мачове.

ЦСКА стартира с победа пролетния дял на първенството вчера след успех с 2:0 като гост на Черно море.

"За съжаление не успях да гледам мача на живо, защото бях в движение, но го следях онлайн. След подробния репортаж, който гледах, съм на мнение, че ЦСКА върви в правилната посока и футболистите тепърва ще разкриват своя потенциал. Както каза и старши треньорът Стамен Белчев след мача, ни предстои още много работа. За ЦСКА обаче идват добри дни. Вижда се напредък", каза Сакалиев.

Бившият нападател на "червените" очаква победа за ЦСКА в предстоящото дерби с Левски.

"Аз този мач винаги съм го виждал като победа на ЦСКА. От това, което гледах от Левски в мача им с Пирин, не трябва да се заблуждаваме. Видно е, че не са в цветущо състояние, но в такива двубой силите винаги са изравнени. И ние сме били фаворити и сме падали, както се е случвало и обратното. Дерби е. Трудно е да се даде категорична прогноза. Все пак очаквам ЦСКА да победи. Изключително важно е да се избере правилната схема за този мач", каза Сакалиев.

"Отборът трябва да продължава така. Мисля, че могат да станат втори, а защо не и първи. Естествено за първото място ще е трудно, защото Лудогорец има сериозна преднина, а и добър отбор. Догодина обаче вече няма да им е никак лесно, защото ЦСКА показва израстване и ще вдигне още нивото", добави той.

Сакалиев сравни португалеца Руи Педро с Велизар Димитров.
"Руи Педро го бях гледал и преди да дойде в ЦСКА. Той има голяма пъргавина и е изключително опасен и повратлив. Наподобява ми на Велизар Димитров от едно време. За другите е рано да се говори", каза Сакалиев.