Спортният министър Красен Кралев внесе яснота около идеята за реновиране на стадион "Българска армия". Той обяви, че намеренията на Министерството на спорта и ръководството на ЦСКА е в рамките на настоящите граници на съоръжението да се извърши строителството на нов модерен стадион, без да се завзема допълнително от територията на Борисовата градина. 

Според него, има разбирателство със столичния кмет Йорданка Фандъкова, просто тази идея трябва да бъде оформена документално. Ето и какво сподели Кралев по наболялата тема за стадиона, на който играят "червените". 

"За "Армията" нееднократно сме казвали нашата позиция. Имаме възражения, които са отправени за ПУП-а, който е предложен за Борисовата градина. Мисля, че имаме разбирателство с кмета. С г-жа Фандъкова говорим на един език, въпросът е, че тези неща трябва да бъдат отразени в плана." 

"Ние не искаме да се изгражда нов стадион на "Армията", който да е извън очертанията на настоящия. Говорим за нов стадион, който може да стане достатъчно голям, ако се махне лекоатлетическата писта и се изгради чисто ново съоръжение на мястото на стария. Не може да става дума за реконструкция, която е от типа на реконструкция, която е предвидена в ПУП-а." 

"Това съоръжение с леки козметични промени не може да бъде съживено. Така че, да, в рамките на сегашната "чаша" на стадиона, без да се разширява, но трябва да бъде изграден чисто нов стадион. Това е нашето предложение, то е подкрепено от ЦСКА, и ще го отстояваме. Говорим на един език, просто трябва да бъдат отразени нещата и промените в ПУП-а." 

"Искам да се избегнат спекулациите, че ще се върши строителство в Борисовата градина, ще се ползват стадионите за какво ли не. Говорим само за строителство в сега съществуващата част. Мисля, че това ще е напълно нормално за изграждането на едно модерно европейско съоръжение", заяви Кралев.