Изключително кратка ще е ваканцията за играчите на ЦСКА след края на сезона. Те бяха разпуснати в събота след победата над Ботев в последния кръг на шампионата, но ще се съберат за старта на лятната подготовка по-малко от две седмици след това. 

Официално заниманията на "червените" за новата кампания стартират на 9 юни, неделя, съобщава вестник "Тема Спорт". Само че два дни по-рано, още в петък, играчите ще бъдат събрани, за да преминат задължителните медицински изследвания. 

Първият лагер на отбора ще се проведе в Тетевен. Той ще прекара там първите осем дни и е възможно да се изиграе една контрола. Ако има такава, тя ще е срещу новия член на Втора лига Спартак Плевен. Следват два дни почивка и заминаване за втората част на подготовката в Австрия. 

Там играчите ще са между 20 юни и 1 юли, като по план трябва да се проведат пет контроли, по възможност със силни съперници. От прибирането от Австрия до началото на новия сезон на 11 юли, съставът ще се подготвя на базата си в Панчарево. 

Очакванията са да има една последна контрола на "Армията" преди началото на сезона, на която да бъдат представени всички нови попълнения. Според вестника, очакват се поне петима нови чужденци, които вече са договорени.