Футболист номер 1 на България за 2018 година Кирил Десподов заяви, че би заменил престижния приз за титла с ЦСКА и класиране на Евро 2020 с националния тим.

Атакуващият играч на „червените“ бе емоционален, след получаване наградата, като благодари на всички в клуба от „Българска армия“, както и на всички треньори, допринесли за развитието му.

"Честита Нова година. За мен е чест да получа тази награда, но трябва да кажа, че и Георги Петков, и Тодор Неделв бяха на ниво и заслужаваха. Благодаря на колегите ми от ЦСКА. Това е колективен спорт. Благодаря на семейството и приятелката ми, че са до мен. Благодаря на ръкводоството на ЦСКА и феновете за подкрепата и доверието. Благодаря на всички мои треньори досега, всеки ми е помогнал да развия качествата си. Много труд хвърлих и се радвам, че получавам тази награда. Ще съм щастлив, ако мога да я заменя за титла с ЦСКА и класиране на Европейско с националния", каза победителят в анкетата, събрал 159 точки.  

Втори зад Десподов остана вратарят на Славия Георги Петков със 151 точки, а трети е Тодор Неделев от Ботев Пловдив със 149. 

Развълнуваният Десподов: Няма да правя предишните си грешки

Нежна подкрепа за Десподов на футболист на годината