Във втората част от интервюто в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT спортният директор на ЦСКА Пламен Марков говори за старши треньора на тима Нестор ел Маестро, за централния нападател Мауридес и за шансовете на отбора да спечели титлата.

„Ел Маестро е амбициозен треньор. Целите на работата му са да постигне максимално добри резултати. Считам, че той работи добре. Оценката за един треньор се дава от резултатите. ЦСКА е клуб, в който нашите фенове не са търпели липса на резултати. Целите винаги са били изключително високи – само шампионска титла и купа. Всичко друго се приема като провал. В момента нашият отбор не води в класирането, загуби две от дербитата. Естествено има още какво Ел Маестро да убеждава с работата си. Само тогава ще бъде приет от феновете. Важни са мачовете с всеки един съперник. Предстоят ни важни мачове – с Берое и Локо Пд, те трябва да бъдат спечелени, за да остане нашият отбор в борбата за титлата. Дали може да има преждевременна раздяла. Този въпрос го решава Ганчев, той е в правото си да има крайната дума.”

„Мауридес? На някои от чуждите играчи им трябва повече време за адаптация. За Мауридес не беше правило, защото отбеляза няколко гола. На Каранга му трябваха два-три месеца за адаптация. Но формата на Мауридес значително спадна. Забелязвам в мачовете, че той много се връща в средата и се включва в отбранителни действия. Но в предни позиции – не, той е един нападател, който играе изключително с глава. Но наистина в последните мачове липсват голове. Обяснението е с падането на формата. В началото играхме срещу по-приемливи съперници. След това нашите съперници взимат по-сериозни мерки.”

„Битката на върха? Виждам по-силен Левски, който се включи в първите три отбора, в предишните години изоставаше доста. Сега и трите отбора ще се борят до последния момент, за да се види кой е най-достойният.”

„Зависи от нас и от Левски дали ще спрем хегемонията на Лудогорец. Засега те спечелиха срещу нас и Левски, но има още доста мачове. Предварителните прогнози не могат да бъдат точни. Надявам се да прекъснем тази серия ан Лудогорлец и е крайно време да го направим”, завърши  Пламен Марков.

Пламен Марков: Коалиция ЦСКА - Левски е все едно на Барса с Реал