Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро сподели, че тимът му е изиграл „интелигентен мач” срещу Локомотив Пд. „Червените” се наложиха с 1:0 над смърфовете на „Лаута”.

„Изиграхме много интелигентен двубой, Локомотив е много специфичен съперник. Един от отборите, които имат най-изчистените планове как да играят срещу водещите отбори. Ние обаче бяхме много умни, дадохме им половин шанс за 90 минути. Чувствахме се много сигурни и на всички статични ситуации. Планът беше да увеличаваме темпото с течение на времето и да ги пречупим. Започнахме второто полувреме много добре и вкарахме от статично положение. След като те нямаха 0:0, вече трябваше да се отворят. Али Соу можеше да вкара и втори гол, но и този резултат ще си занесем в София.

„Това е само един двубой, голям резултат за нас, защото всички хора, които не ни харесват калкулираха как няма да вземе 3 точки тук. Защото е много трудно да вземеш 3 точки тук. Не е лесно да вземеш 6 точки от Локомотив. Ние бяхме много умни от гледна точки на характер, борба и дефанзивно представяне.”

„Тук генерално повече анализираме отколкото трябва мачовете, а в крайна сметка всичко се свежда до резултатите. Моята работа е да печеля мачовете, другото е второстепенно. Вие момчета винаги ще се опитате да намерите нещо негативно, но ние все пак играхме и спечелихме мача.”

„Доволен съм от начина, по който играят Жеферсон и Манолев в последните три мача. Преди всеки мач имам време за размисъл кой ще е най-добър за този мач, затова заложих на Мауридес. И Али Соу, и Мауридес имат своите добри страни”, завърши Ел Маестро.