Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говори пред клубната телевизия минути след загубата с 1:3 от Академия Пушкаш в контролна среща, играна в испанския курортен град Марбея. Треньорът на "червените" не е останал доволен от видяното в Испания, но счита, че именно тези мачове са важни, за да може отборът да се подготви оптимално за пролетния полусезон в Първа лига.

"Този мач със сигурност оставя лоши чувства у нас. Никога не е хубаво да загубиш, особено толкова убедително. Малко като зов за събуждане. Понякога в тези приятелски мачове е по-добре да загубиш убедително и да играеш лошо, като по този начин разбираш със сигурност, че трябва да свършиш още много работа и имаш още много проблеми за разрешаване", заяви треньорът.

"Бих могъл да измисля много основателни оправдания за резултата, но няма да го направя пред вас, нито пред отбора. Не се представихме достатъчно добре днес, но аз знаех, че ще бъде трудно с играчите, с които започнах втората част. Но нека не му отдаваме чак такова значение на този мач. Разполагаме с още няколко седмици, за да се подготвим за втората част на сезона. Сигурен съм, че ще сме готови", коментира специалистът.

"Двама играчи не бяха с нас днес - Жеферсон, тъй като все още е много рано за него и Манолев, който има температура", завърши Ел Маестро.