Около месец и половина измина, откакто Евандро подсили ЦСКА. Бразилецът все още не е стартирал в първенството.

"Почувствах се страхотна, когато отбелязах първия си гол за ЦСКА, като това беше срещу Копенхаген в Лига Европа. Няма да коментирам как и защо отпаднахме и решенията на съдията в двата мача."

"Адаптирам се вече, свиквам с треньорските изисквания. Мауридес е много добър нападател, хубаво е, че има конкуренция. Добре е, че дойде още един нападател - Али Соу."

"В националния отбор на Бразилия имах възможността да тренирам с Неймар. Той е прекрасен човек. Като футболист, той е един от най-добрите в света, ако не и най-добрия. "

"ЦСКА е на много добро ниво. Градът е много хубав. Тук съм с жена ми и детенцето. Идвам от бедно семейство, имам трима братя. На 10 години напуснах дома, за да се занимавам с футбол. Най-сетне сбъднах мечтата си да играя в Европа."

"Гледал съм няколко мача на Лудогорец. Там има много бразилци, но не ги познавам лично. Трябва да направим така, че чакането за титлата да приключи и ЦСКА да я спечели. Постоянно си говорим с Мауридес за това. Готови сме и трябва да печелим навсякъде. Не подценяваме класата на съперниците ни, но трябва да спечелим сега. Феновете са фантастични. Първо трябва тук да си свърша работата и да получа възможност да отида в голям европейски клуб. Реал, Барселона, Байерн, Ливърпул - всеки от тези отбори е мечта за всеки футболист", споделя Евандро.