Турският колос Фенербахче се е отказал от привличането на Кирил Десподов. Новината разпространи авторитетното местно издание "Хюриет", позовавайки се на информация от високопоставен източник в истанбулския гранд. 

При това, за подобно решение на "фенерите" е помогнал един от треньорите на кръвния враг Галатасарай. А той е не просто работник в щаба на "чим бом", а истинска легенда на клуба - Хасан Шаш. 

Бившият халф е помощник на треньора Фатих Терим и беше в София в края на ноември и началото на декември да наблюдава лично изявите на Десподов, когато се говореше че именно Галатасарай го иска в редиците си. 

Той е описал в доклад до ръководството, че станалият впоследствие Футболист на годината на България за 2018 г. няма качествата да носи жълто-червената фланелка и интересът е бил прекратен. Именно този доклад сега е отказал и "фенерите" от него. 

Иначе според информацията на изданието, спортният директор на Фенербахче Дамиен Комоли е имал разговор с мениджъра на Десподов, но впоследствие информацията от Хасан Шаш е била взета предвид и по всичко изглежда, че българският футболист няма да заиграе в един от грандовете на турския футбол, който сега е закъсал в класирането.