ЦСКА срещу Левски, червени срещу сини, дерби, което в България винаги се чака с нетърпение. Феновете знаят за какво става въпрос. За онези 90 минути, в които футболът е нещо много повече от спорт. За онези 90 минути, в които футболът става общ език. За онези 90 минути, в които и най-малката грешка може да е решаваща за крайния изход на дербито.

Два поредни мача между Левски и ЦСКА се решиха от автогол, факт, който рядко се повтаря.

Строги мерки за безопасност в столицата преди Вечното дерби

През септември Витаутас Черниаускас имаше нещастието да прати топката във вратата си, а това се оказа достатъчно за минималния успех на Левски с 1:0.

Само няколко месеца по-късно, още един автогол, още един чужденец и още една победа с 1:0 за сините. Този път злощастният герой се оказа Стивън Перейра.

Пенев: Няма да спра да се занимавам със съдиите, ако продължават по този начин

Левски - ЦСКА

източник: LAP.bg

Историята показва, че общо в червено-сините сблъсъци за първенството са паднали 7 автогола. 4 пъти "армейците" са пращали топката в своята врата, а 3 пъти това са правили левскари.

Пръв това прави защитникът на Левски Димитър Илиев през далечната 1953 година. ЦСКА печели с 5:0. Трябва да инат цели 20 години преди играч на "червените" да си отбележи автогол. Годината е 1973. Само 5 дни, след като ЦСКА е детронирал тогава европейския клубен шампион Аякс, е време за мача с Левски. Един върнат пас назад превръща Цоньо Василев в първия играч на ЦСКА с автогол в дербито за първенство. Левски печели с 1:0, а с победата подпечатва титлата на "сините".

Дерменджиев похвали Пенев и заяви: Не участваме в заговори, оставете съдиите

А дали за безпрецедентен трети път автогол ще наклони везните, очакваме да разберем тази вечер след 17.15 часа. Срещата можете да гледате на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, а развитието на мача минута по минута в GONG.BG.