Спорното положение, в което ЦСКА имаше претенции за дузпа срещу Ботев Враца в мача между двата състава от 22-ия кръг на Първа лига бе осъдено и в студийната програма на DIEMA SPORT.

Припомняме, че Мауридес нахлу в наказателното поле, а Георги Вълчев в опита си спре футболиста на „червените“ си помогна с ръка, като го бутна. Съдията Станислав Ставров прецени, че няма основания да посочи бялата точка и така играта продължи.

Бившият футболен съдия Александър Костадинов бе помолен да коментира дискусионния момент, като заяви:

„Съдията показа еднакъв критерий при неотсъждането на дузпи. През първото полувреме имаше основателни претенции на Ботев Враца за игра с ръка на Лясков в наказателното поле, не бе отсъден наказателен удар. В тази ситуация също имаше условия за отсъждане на наказателен удар – бе изблъскан Мауридес, нямаше шанс да играе с топката, в гръб с ръцете. По никакъв начин Георги Вълчев няма и минимален шанс да отиграе с топката, така че нямаше друг начин освен да изблъска“, започна Костадинов.

„От друга страна, самият играч на ЦСКА подсказа, че не само, че няма да търси наказателния удар, ами стана и продължи да играе, въпреки че с визуален контакт потърси съдията. Но и двете ситуации – и тази през първата част, и тази от второто полувреме са наказателни удари. Тук нека отбележим, че мнението на Ставров е еднакво и за двата състава“, допълни Костадинов.

Мнението на специалиста: Имаше ли дузпа за Ботев Вр срещу ЦСКА?

Припомняме, че срещата между ЦСКА и Ботев Враца завърши с успех за домакините с 2:1. Попаденията отбелязаха Едвин Джеси и Али Соу. Емил Стоев бе точен за врачани.